ПрофилКонтактДистрибутори
Производствен процесКачествоВъпроси и отговори
Новини
Забавление
 
Мисия  История

Акционерно дружество „СОЛИД КО БГ” АД е учредено през 2009 г. Основната дейност на дружеството е производство и дистрибуция на основни храни, бързооборотни стоки и храни за домашни любимци. Реализацията се извършва основно на вътрешен пазар и износ в съседни държави. Дружеството има сключени договори с всички търговски вериги, като с някои от тях има договори за производство на собствени марки.

С цел бързото навлизане на местния пазар, дружеството закупи популярни и наложени търговски марки:
- „Yaneff”
- „Menu”

С цел навлизане на гръцкия пазар Солид Ко БГ АД закупи търговска марка „Pelekan” от Afoi Tektiridis & Sie OE. Марката е лидер по полулярност в Гърция в категорията „Рибни и месни консерви, готови ястия”.

В началото на 2011 г. Солид Ко БГ АД изкупи 50 % от дяловете в капитала на „Славяна фиш” ООД и има сключен предварителен договор за изкупуване и на останалите 50 % от капитала през месец юли 2011 г. „Славяна фиш” ООД е водещ производител на рибни консерви и деликатеси в страната. Чрез закупуване на собствеността на това дружество се цели увеличение на капацитета и портфолиото на предлаганите от „Солид Ко БГ” АД и „Славяна фиш” ООД продукти, като в момента тече процес на проектиране и преговори с доставчици на оборудване.

Основните цели на фирмата са:
- да разшири присъствието на външния пазар не само в Европейския съюз, но и в страните извън него;
- да поддържа високо качество на утвърдените и предпочитани на пазара стоки;
- да разработи нови качествени продукти.

Производствената дейност на фирмата се осъществява с машини и съоръжения, изработени от водещи европейски фирми.

Стриктният контрол над използваните суровини, подправки и опаковки, гарантират високо качество и надежност на продуктите ни. В асортиментната листа на фирмата са включени няколко вида пастети и месни консерви.

© 2005 Солид Ко Бг АД създадено от LEMON.bg